Facebook Twitter Instagram boeken

Wiep Keikes - Piloot

Wiep Keikes was op jonge leeftijd al behoorlijk gefascineerd door de luchtvaart. Op 10 jarige leeftijd zat ik bij de scouting en koos ik voor de luchtverkenners. Toen ik op 02 juli 1996 mijn eerste ballonvaart maakte, was ik verkocht. Ik mocht toen vrij snel daarna helpen bij de ballonvaarder in de buurt. Uiteindelijk ben ik daar als weekend- en vakantiekracht aan het werk gegaan. Ik heb toen gekozen voor de opleiding toerisme en recreatie, het leek mij goed aan te sluiten op het werk dat ik in de weekenden en vakanties deed. Toen ik eenmaal mijn rijbewijs haalde, kon ik al vrij snel als balloncrew op pad. Doordat je dan veel met de ballon bezig bent, heb ik al heel veel geleerd. Ik leerde veel van degene die toen in vaste dienst was van dit bedrijf. Ook deed ik veel ervaring op tijdens de keuringen van de ballonnen.

In 2009 besloot ik om zelf te beginnen aan de opleiding voor ballonvaarder. Voor de opleiding moet je zowel een theorie gedeelte doen, dit bestaat uit 6 examens, als praktijklessen en vervolgens een praktijkexamen. Ik heb voor mijn praktijklessen een eigen luchtballon gekocht. De registratie van de ballon was de  PH-WIN met de reclame erop van het automerk Nissan. Bekende collega ballonvaarders (instructeurs) gaven mij les en zodoende kon ik in 2010 op voor het examen, dat ik vervolgens met een positief resultaat afgerond heb.

Doordat ik in de loop der jaren vele vaarten gemaakt heb in verschillende landen, heb ik behoorlijk wat ervaring opgedaan. Naast mijn praktische ervaringen heb ik veel kennis opgedaan bij 5 verschillende ballonvaart fabrikanten (Kavanagh Australië, Cameron Engeland, Ultra Magic Spanje, Kubicek Tsjechië, Schroeder Duitsland). Bij 3 van deze bedrijven heb ik ook een cursus gevolgd met betrekking tot het onderhoud van de luchtballon. 

 Een enorme bak aan ervaring en kennis die er voor zorgt dat een MooieBallonvaart veilig uitgevoerd kan worden.