Facebook Twitter Instagram boeken

Ri-ja Voortman - Crew

Ballonvaren en Ri-ja. Ik ben in 1992 in aanraking gekomen met ballonvaren. Mijn eerste ballonvaart maakte ik op 16 juni 1992. Ik was direct besmet met het luchtballonnenvirus. Twee jaar later begon ik met crewen. Dat is een ander woord voor het volgen van de luchtballon. Dat deed ik bij verschillende ballonvaartbedrijven met erg veel plezier. In de tijd dat ik mijn auto-rijbewijs haalde kreeg ik daar direct het aanhanger-rijbewijs bij. Deze heb ik eigenlijk nooit veel gebruikt tot op het moment dat ik begon met ballon crewen. Doordat ik al in het bezit was van mijn aanhanger-rijbewijs kon ik direct wat betekenen voor deze bedrijven. Op dat moment leerde ik pas echt om met een aanhangwagen te rijden.

Door de jaren heen heb ik ontzettend veel leuke dingen gedaan en meegemaakt. Zo ben ik al met de ballon in België, Oostenrijk, Italië geweest en ook al meerdere keren in Albuquerque. In Albuquerque wordt jaarlijks het grootste hete luchtballon evenement georganiseerd. Een ongelovelijke bezienswaardigheid. (zie de foto's hieronder)

Op een gegeven moment leerde ik Anne en Wiep Keikes kennen. Beide heren waren toen ook fanatieke balloncrewers. Wiep begon eerst met zijn ballonvaardersopleiding en later volgde Anne ook. Tijdens de praktijklessen heb ik hun ook veel gevolgd en daarom mocht ik ook met hun examens mee. Wij kennen alledrie onze taken en zijn hierdoor goed op elkaar ingespeeld. 

Het ballonvaren is elke keer weer een avontuur, zowel voor ons als ballonteam als voor onze passagiers.